Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialnämnden säger nej till Brottsofferjouren

Brottsofferjouren är i en ekonomisk kris och har därför ansökt om pengar från socialnämnden i Östersunds kommun. I dag träffades politikerna och ansökningen avslogs.

Den ideella föreningen Brottsofferjouren i Jämtlands län arbetar med stöd till brottdrabbade och får finansiering från Regionförbundet i Jämtlands län. För närvarande får verksamheten 460 000 kronor.

Men de pengarna räcker inte, enligt Brottsofferjouren. Jouren menar att man har fått en ökning av sina kostnader, exempelvis har antalet brottsdrabbade fördubblats sedan 2010. Därför har jouren fått använda sig av sitt sparkapital för att klara sig.

Nu har Brottsofferjouren en ekonomisk kris, och därför har man har ansökt om mer pengar från länets kommuner för år 2013.

Sammanlagt har Brottsofferjouren ansökt om 140 000 kronor, där Östersunds kommun ska stå för 57 procent alltså knappt 80 000 kronor. Men socialnämnden i Östersund har nu sagt nej till detta, med motivering: "den målgrupp som ansökan vänder sig till ingår inte i socialnämndens verksamhetsområde".

År 2014 är det klart att Brottsofferjouren ska få ett ökat verksamhetsstöd från Regionförbundet, en ökning med 140 000 kronor.