Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Socialstyrelsen granskar länets hälsocentraler

I ett antal ärenden som anmäldes till Socialstyrelsen förra året var det stafettläkare inblandade. I fredags var två representanter från Socialstyrelsen på plats i Östersund för att göra en granskning.

Annons

Socialstyrelsen har inlett en särskild tillsyn av hur inhyrda läkare används i länets hälsocentraler. Anledningen är att myndigheten har noterat att ansvarig läkare i flera så kallade lex Maria-ärenden varit tillfälligt anställd, vilket i de flesta fall betyder att det är stafettläkare som hyrts in från bemanningsföretag.

– Det finns inbyggda risker för patientsäkerheten i det här. De inhyrda läkarna hinner inte bli insatta i de lokala rutinerna och det handlar även om kompetens. För ordinarie läkare kan man komplettera kompetensen, men det är svårare med de inhyrda att snabbt hitta brister i kompetensen och åtgärda det, säger Kerstin Gudmundson, inspektör på Socialstyrelsen.

Tillsammans med sin kollega Ewa Hemmingsson besökte hon Zätagränd och hälsocentralen i Odensala i fredags förmiddag. Urvalet har gjorts utifrån lex Maria-anmälningarna, men Kerstin Gudmundson betonar att läget inte är särskilt alarmerande vid just de här två hälsocentralerna. Det fanns också geografiska och praktiska skäl till att just de två valdes.

Utifrån anmälningarna har Socialstyrelsen ifrågasatt kvalitetsarbetet när det gäller bemanningssituation och lokala rutiner på hälsocentralerna.

– Vi vill veta hur man hanterar hyrläkarna och vad man gör för att undvika att patienterna kommer i kläm, säger Kerstin Gudmundson.

Materialet som Socialstyrelsen tar med sig från Östersund kommer att ingå i en bedömning och så småningom ett beslut i ärendet. Kerstin Gudmundson vill inte föregå det, men berättar om några intryck efter besöket på Zätagränd.

– Vår bild är att man har tagit tag i det här för att göra något åt det. Här har man en god tanke, men vi vill veta hur man implementerar det i verksamheten så att det inte bara blir en skrivbordsprodukt.

Hon berättar att det finns exempel från andra håll i landet där landsting har åstadkommit så bra rutiner och introduktioner för stafettläkare att de har stannat kvar och blivit en del av den fast anställda personalen.