Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sockerslottet i Östersund som lockar många

I Östersund finns det tre 5,5 miljoners villor till salu och villan Sockerslottet är en av dem. Villan har legat ute till salu i mindre än en vecka men ligger på bostadssajten Hemnets klicktopp.

Grinden glider upp, via gångvägen mot villans entré på kortsidan syns huset i sin prakt. Huset byggdes 1907 av biologiläraren Sven och hans förmögna fru Ada Karlstrand, men Sven dog bara ett och ett halvt år efter att huset stod klart. Ada flyttade strax därefter och villan såldes till makarna Uhlin och deras sex barn.

– Det som är lite intressant med huset är att det egentligen bara haft två familjer som bott här sedan 1907. Det gör ju det att huset är otroligt välbevarat, man har inte kommit på att göra massa renoveringar. Utan det är i princip i originalskick sedan 1907 när första familjen flyttade in. Sen har den senaste familjen som flyttade in 1963 gjort renoveringar som är orörda, säger Ulf Ringdahl som har jobbat som fastighetsmäklare i Östersund i 26 år.

År 1909 hade Östersund 8209 invånare, idag är bor runt 60 000 i kommunen. Gatan som Sockerslottet ligger på, nuvarande Regementsgatan, markerade den nya yttre gränsen för staden som då hade nio gator och fjorton gränder. Numera ligger huset i centrala Östersund.

År 1963 flyttade de nuvarande ägarna in, Ingemar och Mary Bergström med sina fyra barn. Enligt ägarinnan så kallas villan för Sockerslottet i folkmun för att det var väldigt vitt och slottsliknande.

Sammanlagt finns det tre 5,5 miljoners villor i Östersund ute just nu. Ett pris som enligt Ulf inte är ovanligt numera.

– Det är klart att det är ett högt pris men kunder finns det, absolut. Det är inget ovanligt pris på bostadsmarknaden i Östersund, säger han.