Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södergren gör sin sista tävling: "Jättekul avrundning på min hemmaplan"

Om knappt två veckor gör Anders Södergren sin sista tävling under SM-veckan i Söderhamn.
Och han vet hur hans lyckliga slut ser ut.
– Det är om vi försvarar guldet i stafett med Hudiksvall. Det skulle vara fint, säger Södergren till SVT Sport.

Nästa måndag, 30 januari, drar SM-veckan i Söderhamn igång. Under veckan kommer publiken kunna se OS-medaljören Anders Södergren göra sin sista tävling.

– Det blir en jättekul avrundning på min hemmaplan. Och förhoppningsvis bra publiktryck från söderhamnarna, säger Anders Södergren.

När Södergren får välja sitt favoritminne från sin 20 år långa karriär, är det inte svårt. I Vancouver 2010 vann han stafetten tillsammans med Daniel Richardsson, Marcus Hellner och Johan Olsson.

– Det var en häftig upplevelse efter ett bedrövligt tungt år med mycket problem. Så fick man ändå kröna med ett OS-guld. Det är något man kommer bära med sig hela livet, säger Södergren till SVT Sport.

Även om SM-tävlingarna är tänkta att bli Södergrens sista, så öppnar han för ett långlopp i vår.

– Det skulle vara om jag kör femmilen fram emot våren och de andra är lite less och trött efter en lång säsong och jag kommer pigg och sugen.