Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södergren vann sin klass i Flyktingloppet

Skidsäsongen är nära slutet.

Men Anders Södergren hade gärna sett att den fortsatte ett tag till.

– Jag har ju varit sjuk i stort sett sedan OS så jag hade gärna tävlat mer, sa Södergren efter att ha vunnit sin klass i Flyktingloppet

Norrmannen Niklas Dyrhaug från Tydal var snabbast över de 66 kilometerna i klassiska Flyktingloppet. Men bakom honom blev det en rejäl slutstrid om övriga pallplatser.

Det blev Petter Northug som spurtade till sig andraplatsen före John Kjölstad och Anders Södergren.

– Tyvärr fick jag höra från flera att Kjölstad skejtade i kapp mig 600 meter från mål. Det kändes lite tråkigt, sa Södergren.

Men ödergrenmiste ingen pallplats på grund av det trots att han var fyra i mål. Han var nämligen anmäld i H35.

– Det är det som är så bra i Norge att de delar upp klasserna så nu fick man ju vara överst på pallen, sa Södergren och skrattade.

En som också vann sin klass var Åsarnas Janne Ottosson i H50. 54-årige Ottosson var en halv minut före damsegraren Heidi Weng.

Weng var helt överlägsen i damklassen. Hon hittade tidigt ryggar på några duktiga herrar som hon hängde på hela vägen. Bakom henne stod kampen om andraplatsen mellan Kari Vikhagen Hjeitnes och Ida Ingemarsdotter. Åsarnatjejen fick dock nöja sig med tredjeplatsen.

– Jag fick släppa henne då hon hade både bättre glid och fäste än jag. Men jag är ändå jättenöjd med tredjeplatsen och jag tycker alltid att det är kul att tävla här, sa Ida Ingemarsdotter som annars är känd som sprintspecialist.

– Men på våren så gillar jag att åka lite längre lopp. Det är ju roligare än att köra intervaller, sa Ingemarsdotter och skrattade.

På fredag kör hon supersprinten i Ramundberget innan det är dags att summera säsongen och blicka fram emot nästa.

– Jag är redan nu revanschsugen inför VM i Falun. Jag var visserligen i final i OS, men magsjukan innan gjorde att jag inte fick de rätta förutsättningarna, sa Ida Ingemarsdotter.