Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södergrens säsong kan vara över

Det fungerade i två av de sex varven i lördagens femmilen i Trondheim. Sen satte en klämd nerv stopp för Anders Södergren.

Annons

– Det får vara nog nu, suckar en luttrad men småless Södergren.

Testikeloperationen och problem med en disk i ländryggen har stökat till det rejält för Anders den här säsongen. Den här gången är det en nerv i höger ben som sitter i kläm. Åtminstone tror man det enligt den första diagnosen.

– Det känns inget bra och jag har ont hela tiden. Så det blir mest till att hanka sig fram just nu, säger Anders när vi kollade läget på tisdagseftermiddagen.

Han tror att det kan vara relaterat till det tidigare ryggproblemet, men är som novis på området inte hundraprocentigt säker. Därför vänder han sig till en expert.

– Jag åker till Stockholm på fredag och träffar en ryggexpert för att få klarhet, berättar han.

Smärtan i världscupfemmilen i Trondheim i lördags kom som en överraskning.

– Jag har haft viss känning innan i höger ben, men i lördags blev det plötsligt bara akut. Det började göra ont efter två av de sex varven och efter fyra var det bara att kliva av, berättar Anders.

– Kan vara så. Men jag avvaktar tills på fredag och hoppas att jag ska få något sorts besked i alla fall.