Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhamnsduo förgyller Ås Masters

Två eliseriespelande söderhamnare, varav en med VM-meriter, förgyller helgens Ås Masters.

Hampus Nordberg och Viktor Brodd gick som väntat till final i herrar elit.

Nordberg och Brodd – båda två viktiga kuggar i Söderhamns lag i pingisligan – är helgens särklassiga profiler i Jämtkrafthallen.

De två tillhör toppskiktet i Sverige och hade i fjol mycket bra statistisk i pingisligan. Nordberg var tia med 18–12 i matchkvot, medan Brodd hade 11–9 på 19:e plats.

Hampus Nordberg fick faktiskt något av ett genombrott i fjol och blev till och med uttagen till Sveriges A-landslag till VM.

Som väntat gick de båda söderhamnarna till final i Ås Masters. I semifinal slog de Åsduon Anton Hemlin respektive Carelyn Cordero med 3–0 i set.

I finalen var Nordberg den något bättre och han kunde vinna med 3–1 i set.

Ås tog två segrar under inledningsdagen där nämnda Carelyn Corderosom väntat vann DJ20

Ås Masters avgörs för femte året i följd och tävlingen är säsongens högst rankade i Jämtland. Det är en så kallad A-tävling med nivå 1 för huvuddelen av klassserna.

– Vi har lite färre deltagare i år. Det är främst i de äldre klassserna som vi tappat, från 17 år och uppåt, berättar tävlingsledare Mikael Helander.

Ni har 39 spelare anmälda från Ås – är du nöjd med det?

– Ja, det är en ganska bra siffra. De flesta av våra spelare återfinns i yngre klasser, men vi har även ganska många spelare i damjuniorer.

Ås Masters är också den riktiga starten på årets säsong i länet. Att det är Ås IF som skjuter startskottet är helt logiskt.

Klubben är helt outstanding i länet vad gäller både bredd och elit och en av de största klubbarna även i Norrland just nu.

– Det är i alla fall roligt att ÖGIF fått sån fart på sin verksamhet. De var en storklubb förut och deras frammarsch gynnar alla, även oss, avslutar Mikael Helander.