Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhielm chockades av Pichlers tuffa metoder: "Jag har varit totalt bränd i två år"

Förbundskaptenen Wolfgang Pichler har hyllats rejält efter sina stora framgångar med det svenska skidskyttelandslaget.
Men alla har inte svarat lika bra på tyskens tuffa träningsmetoder.
– Jag har varit totalt bränd i två år, säger landslagsmannen Tiio Söderhielm till SportExpressen.

Tiio Söderhielm var den stora överraskningen under herrarnas tremil under SM-veckan i Skellefteå i onsdags. Veteranen slutade på sjunde plats i sitt första tävlingslopp på nästan två år.

Efteråt berättade 33-åringen för SportExpressen varför det varit så tyst om honom sedan hans uppmärksammade byte från längdåkning till skidskytte 2015.

Den stora anledningen: Wolfgang Pichlers tuffa träningsmetoder.

Första loppet på ett år – då krossade 40-årige Södergren svenska OS-åkarna: "Är bedrövligt"

– Det har varit bedrövligt. Jag har varit totalt bränd i två år. Man kan väl säga att vissa svarar bra på Wolfgangs träning, men inte alla. Antingen tar man OS-medalj - eller också går det överstyr. För mig gick det överstyr, säger Söderhielm till SportExpressen.

Nu har han äntligen återhämtat sig, berättar han.

– Det känns mycket, mycket bättre än i början på vintern. Nu kör jag klart säsongen. Jag är fortfarande motiverad att träna. Men sedan bör jag nog testa ett annat träningsupplägg till nästa år.

SportExpressen: Och inte lyssna så mycket på Wolfgang Pichler?

– Mmm, man kan inte stöpa 15 individer i exakt samma form. Det går bara inte, säger Söderhielm, som under sex säsonger tävlade på världscupnivå i längdåkning.

Marcus Hellner förlängde sin mäktiga svit: "Var redan den bästa i SM-historien"