Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhielm etta i fristilspremiären

Det blev överraskande Tiio Söderhielm, Åsarna, som vann herrarnas fristilslopp över 15 kilometer i Bruksvallarna på lördagen.
– Det här var bland de bästa loppen jag gjort, sade han efter skrällsegern.

– Jag gjorde ett testlopp i förra veckan som var i klass med det här, så jag hade det på känn. Inte att jag skulle vinna, men att det skulle gå bra, sade han till SVT efter loppet.

Den 29-årige Söderhielm, som är uppvuxen i Funäsdalen och van att köra i Bruksvallarna, var snabbast i mål, 5,3 sekunder före tvåan Calle Halfvarsson.

– Jag har hållit jämnt genom hela loppet, vilket jag tror är bra på den här banan, sade Söderhielm om åkningen.

Fransmannen Jean-Marc Gaillard blev trea, och Daniel Richardsson stod för en ny bra insats och blev fyra.

I damloppet blev det ingen skräll alls, Charlotte Kalla vann på favoritdistansen 10 kilometer fristil i överlägsen stil.

Kalla var 58,5 sekunder före tvåan Britta Johansson Norgren.

– Det var jättekul att köra skejt i dag. Det kändes som om jag kunde disponera krafterna bra under hela loppet, sade Kalla till SVT Sport.

– Jag tycker att jag har fått ett fint formbesked både i dag och i går, och jag hoppas jag får ett par lugna dagar nu fram till Kuusamo.

Coraline Hugue från Frankrike blev trea och Anna Haag fyra. Haag var 1.22,6 efter Kalla i mål.