Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderling i semi efter utklassning

/
  • Succén fortsätter för Robin Söderling. Nu är han klar för semifinal i Franska mästerskapen efter en överlägsen seger mot ryssen Davydenko. foto: scanpix

Segern mot Rafael Nadal var en bragd.
Vinsten mot Nikolaj ­Davydenko ren utklassning. På ett par dagar har Robin Söderling ­visat enorm styrka och tagit sig dit han aldrig tid­igare varit – semifinal i en grand slam-turnering.

Annons

Ett serveess avgjorde matchen definitivt. Då hade det gått knappt 1,5 timme och det som på förhand var tänkt att bli ett mandomsprov blev mer eller mindre en slakt, 6–1, 6–3, 6–1.

Faktum är att Davydenko, tvåfaldig semifinalist i såväl Paris som US open och tidigare världstrea, aldrig var i närheten av att hota Söderling i tisdagens kvartsfinal i Franska mästerskapen.

– Jag är otroligt nöjd, det här är något jag jobbat för väldigt länge, sedan får jag väl ta ut den mesta av glädjen senare, det är ju en ny match, sade svensken.

Att han besuttit spelkvalitéer för att nå långt i en grand slam-turnering har ingen tvivlat på. Dock har de aldrig riktigt kommit fram när det som bäst behövs. Men segrar mot David Ferrer, Nadal och nu Davydenko, alla tre topp fem-spelare under någon gång i karriären, har visat att saker och ting fallit på plats för svensken när många som minst anat det.

var imponerande på flera sätt, dels hur Söderling mentalt orkade ladda om efter mötet mot Nadal, dels hur han fullständigt utmanövrerade Davydenko.

– Den här segern värdesätter jag genom att jag inte gick ut och var nöjd (efter matchen mot Nadal) utan visade 100 procent och fixade det hur lätt som helst. Det är klart jag tänkt mycket på Nadal-matchen, det var min största någonsin, men jag ville inte vara för nöjd utan ha klart fokus.

– Jag har alltid tänkt att når man till semifinal, då kommer man må dåligt rent fysiskt, men jag känner mig förvånansvärt fräsch, säger Söderling som möter Fernando Gonzalez från Chile i semifinalen.

Nu får han dessutom två vilodagar, på fredag är han en av fyra som spelar semifinal. (TT)

Mer läsning

Annons