Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderlings superskräll – slog ut Nadal

/
  • Robin Söderling sträcker armarna i skyn efter den sensationella segern mot Rafael Nadal.

Det har funnits skäl att tvivla på att tennisvärldens gruskung Rafael Nadal någonsin skulle falla på gruset i Paris.
Men det gjorde han. Och det var Robin Söderling som bröt spanjorens makalösa segersvit och gav upphov till en svensk tennisklassiker.

Annons

– Jag kunde inte tro det var sant när jag vann den sista poängen, sa Söderling efter sitt livs match i fjärde omgången i Franska mästerskapen.

Det gjorde troligen inte åskådarna heller. Eller Rafael Nadal för den delen.

Han hade sina skäl. Fyra raka titlar. 31–0 i matcher. Inte ett tappat set sedan finalsegern mot Roger Federer 2007. Sällan har någon tennisspelare varit så totalt dominerande i en turnering som den spanske världsettan i Franska mästerskapen.

Men Söderling chockstartade genom att vinna med 6–2 i första set efter två servegenombrott. Söderling var bra med även i det andra setet som gick till tiebreak. Där var Nadal vassare, tog sex raka poäng och vann med 7–2.

tidigare aldrig nått längre än tredje omgången i Grand slam-sammanhang, vann det tredje setet med 6–4. I fjärde set tappade Söderling serven i sitt första servegame, men bröt tillbaka omedelbart. Spelarna följdes därefter åt fram till 6–6. I det efterföljande tiebreaket spelade Söderling som i trans och var väl så vass som Nadal från baslinjen och gick fram till 6–1 och fem matchbollar.

24-åringen från Tibro behövde två innan årets största tennisskräll var ett faktum.

– Jag är så stolt. Det här är min största seger i karriären mot en man som är historiens bästa grusspelare. Men jag sade till mig själv före matchen att jag var tvungen att tro att jag kunde vinna, sa Söderling.

I tisdagens kvartsfinal möter Söderling, rankad 25:a i världen, antingen ryssen Nikolaj Davydenko eller Fernando Verdasco, Spanien. (TT)

Mer läsning

Annons