Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderman (C): Så kan medarbetarnas idéer förbättra vården

Bra idéer från medarbetare inom landstinget bör kunna omvandlas till innovativa produkter eller tjänster som underlättar arbetet och förbättrar vården för patienterna.

Det skriver Bernt Söderman (C), ledamot i landstingsfullmäktige, i en motion där han föreslår att ett koncept erbjuds för att underlätta en sådan utveckling. Han betonar att det är en viktig uppgift för ledningen att arbeta för en kultur som främjar nya idéer och innovationer. Han förslår också att samarbete bör sökas med entreprenörer, företag, Mittuniversitetet och Almi.

I motionen skriver Bernt Söderman att landstinget står inför stora utmaningar och ökade krav, vilket kräver en utveckling av effektivisering av vården. Han konstaterar att landstingets anställda varje dag kommer med goda idéer för att förenkla det dagliga arbetet och han önskar att en organisation skapas för att ta till vara dessa idéer.