Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje slog ut John Bauer i skol-SM

0–3 blev 3–4 och Södertälje skakade i kylan ett tag.
Men John Bauer-gymnasiet i Östersund mäktade aldrig med att vända ått­ondelsfinalen i skol-SM.

Att den här slutspelsmatchen hade potential att bli dramatisk var annars svårt att tänka sig efter första halvlek på Jämtkraft Arena. Södertälje hade så långt kontrollerat det mesta på konstgräset och tilläts – vad vi trodde – ganska enkelt avgöra matchen i ett stim på tio minuter.

Både 0–1, 0–2 och 0–3 ramlade in mellan matchminut 22 och 31.

– Våra killar gick ut med lite för stor respekt i början. Vi låg för långt ifrån motståndarna och de fick tyvärr också göra några väldigt enkla mål, sade John Bauer-läraren Kalle Björklund.

– Dessutom märktes det att Södertäljes spelare matchats i liknande sammanhang med klubbar som Assyriska och Syrianska. De är vana att hantera den här typen av matchsituationer i vardagen, medan vi istället såg lite tagna ut och slog bort en del bollar i panik. Vi pratade mycket om det i halvtid.

rätt så bra.

John Bauer-eleverna kaxade upp sig avsevärt redan från start i andra halvlek. Kvaliteten i både passningsspelet och positionsspelet förbättrades dessutom rejält när hela skolklassen chansade med att kliva upp tre-fyra steg i banan.

Målen som skakade liv i matchen är alla värda att beskrivas:

Ensamarbetande forwarden Daniel Andersson täcker skickligt bollen i anfallsläge, vänder bort sin bevakning och spelar fram målskytten Emil Dalesten.

ÖFK-meriterade Daniel Andersson skapar återigen en chans på egen hand och rivs ned när han försöker avancera in i straffområdet. Slår straffen behärskat till höger om Södertäljes målvakt.

Frispark från 20 meter. Tomas Roos går på kraft och bollen går in via ribban.

Vid det här laget av matchen såg Södertälje ungefär lika stirrigt ut som hemmalaget gjorde i första halvlek, men gästerna fick nytt syre och trygghet när 3–5 kontrades in i 75:e minuten.

– Lite synd att de får det målet, men det är sånt som kan hända när man går ned på en trebackslinje. Individuellt sett skiljer det inte särskilt mycket mellan våra spelare och deras, men ser man till helheten tycker jag att vi förlorar mot ett bättre lag, summerade Kalle Björklund.

Mål, John Bauer: 1–3 (56) Emil Dalesten, 2–3 (65) Daniel Andersson, straff, 3–4 (73) Tomas Roos