Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia Lekselius

Vår allrakäraste syster, Sofia Lekselius, född Pålsson, har lämnat oss.

Fia var älskad som den hon var och det var så mycket. Det är ändå några saker hon stått för och några särskilda egenskaper hon hade, som vi inspirerats av.

Den energi och glöd hon alltid visat. Hon ville vara med och räknas. Som liten och minst fick vår syster kämpa många gånger, blev arg när hon upplevde de begränsningar som fanns men stretade på utan att ge upp. Det fortsatte hon med resten av sitt liv. Så många fina idéer och projekt hon har tänkt ut. Alla hon genomfört. Så många hon hade kvar men inte fick chansen till. Hur hon blickade framåt och såg nya möjligheter, även när allt verkade omöjligt.

Fia värderade högt relationer med andra människor. Vi har imponerats av hur vår syster lyckades hålla kontakten och odla vänskapen med så många av de människor hon mötte genom livet. Hon hade mycket energi, som hon lade ner i att inkludera sin omgivning. Hennes sista vecka var just på det viset, hemma i deras hus på Frösön. Familjen var med, vänner kom från när och fjärran för att träffas och ta farväl. Hon inbjöd oss alla att vara med och ansträngde sig för att ge något till alla.

Vår systers känsla för rättvisa. Rättvis behandling och rättvisa förutsättningar. Hur arg hon var på orättvisor.

Den värme och kärlek Fia visade sina underbara barn. Hemmet hon skapade tillsammans med Ola. Där skulle de leva, nära naturen, med utsikten över sjön och fjällen, men istället försvann hon från oss.

Vår syster lämnar efter sig ett enormt tomrum, men hon släppte in så många människor i sitt liv, vilket gör att hon kommer finnas kvar och bäras med av oss alla som kände henne, nu och i framtiden.

Fia springer säkert i världens vackraste dal nu, så otroligt lätt och fri i steget.

Vår allrakäraste syster.

Sara och Mattis, syster och bror