Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia Myhr i skidskyttelandslaget

Sofia Myhr från Bruksvallarna och tävlande för Hede SK är uttagen i skidskyttelandslagets träningsgrupp.
– Sofia är en stor talang som flera gånger har visat att hon i sina bästa stunder kan vara med och fajtas med dom allra bästa på seniorsidan, säger förbundskapten Johan Hagström.

Säsongens första träningsgrupp för A-landslaget består av tio personer fördelat på fem herrar och fem damer men där man på just damsidan hittills bara tagit ut fyra personer.

Förutom Sofia Myhr, Hede SK, finns Mona Brorsson, Finnskoga IF, Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb, och Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb med.

– Naturligtvis mycket inspirerande och roligt. Mitt mål är att komma på landslagsnivå och även åka världscup, säger Sofia Myhr.

När vi får tag på henne via mobiltelefon står hon på skidor i närheten av Stuggudal på norska sidan. Att åka skidor har hon inte ledsnat på trots att tävlingssäsongen är slut. Under torsdagen blev det en femmila tur på fjället med pappa Sören.

– Man kan inte ha det mycket bättre. Vädret är fantastiskt och det är bara att njuta, säger Sofia.

18-åriga Sofia hade en tung säsong förra vintern med skador och ett skytte som inte fungerade. Men den här säsongen har det lossnat ordentligt, bland annat i SM-tävlingarna i Östersund. Hon var omutlig i D18-19, där hon efter prickfritt skytte vann med 23 sekunder.

– Det har lossnat både i skyttet såväl skidåkningen, säger Sofia som pluggar tredje året på skidgymnasiet i Sollefteå.

Förvånad att du har blivit uttagen i landslagstruppen?

– Egentligen har det varit mitt mål, men att jag skulle bli det redan nu hade jag inte räknat med. Men det blir en kick och jag blir ännu mer motiverad.

Bland herrarna är Fredrik Lindström, Anundsjö, Peppe Femling, Tullus SG, Christofer Eriksson, Tullus SG, Ted Armgren, Vilhelmina SSK, och Tobias Arwidsson, Lima SKG, uttagna i truppen.

Den tidigare landslagsmannen i skidskytte, Mattias Nilsson från Östersund, blir assisterande förbundskapten för Svenska skidskyttelandslaget. Nilsson kommer jobba sida vid sida med Johan Hagström som är den som har det yttersta ansvaret för A-landslaget.