Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökandet efter Åke fortsätter

Under hela helgen och natten till idag, har sökandet efter försvunne Åke Jonsson, snart 87, fortsatt. Hemvärnet, Missing people, fjällräddare och polis har finkammat terrängen utan resultat.

Åke Jonsson är en legendarisk ledare inom Bräcke Sportklubb. Därför var det inte heller konstigt att klubben sponsrade mackor och fika till alla de frivilliga som ända sedan i slutet av förra veckan utgått från poliskontoret i Bräcke för att leta efter honom, förklarar Monica Sandström, också hon ett av klubbens kända ansikten.

– Vi bredde 90 mackor i lördags, sade hon när hon stod vid kaffebordet i solen på söndagen där västklädda deltagare från Missing people tog en paus i sökandet.

Den en vecka gamla föreningens operativa chef, Elisabet Boije från Östersund, lovordade Bräckebornas engagemang. Gratis fika från klubben, halva priset på lunch från restaurangen och butiker som stängt för att låta personalen gå ut och leta.

– Det är en makalös uppslutning. Så länge polisen anser att det är meningsfullt fortsätter vi, säger hon.

Enligt räddningsledningen fanns det rimliga chanser att finna den saknade vid liv under helgen, trots minusgrader. Polisen bad i lördags Bräckeborna söka igenom sina förråd och garage och Monica Sandström gav polisen en lista på samtliga klubbmedlemmars stugor som Åke skulle ha kunnat söka sig till.

Hemvärnet i form av 30 personer från Fältjägarbataljonen gör i och med detta sök sin 17:e civila insats i år, enligt ansvarige Jan Näsvall som förklarade att det var polisens uppgift att beordra de frivilliga i Missing People. Inte hans.

– De är inte vana vid en militär ledningsstruktur. Så vi söker inte tillsammans med dem, sa han.

Totalt ett 70-tal personer var under helgen engagerade i att hitta Åke Jonsson som försvann vid 13-tiden i torsdags från sitt hem, klädd i grön jacka och vit keps. Inga spår finns hittills och ingen har sett honom.

Under måndagen planeras fortsatt sökande.