Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökandet fortsätter – men båten hittad

På måndagsmorgonen hittades en båt i vattnet nära Västra Ronögrunden. Båten tillhör det försvunna paret som anmälts försvunna.

Annons

En båt i vattnet upptäcktes på måndagsmorgonen av en helikopter som sökte i området. Båten låg upp och ned, i vattnet i strandlinjen vid Västra Ronögrunden.

Tidigare på morgonen och under natten hittades en bränsledunk från båten på västra kanten av Älgön. Även en kylväska och bräder, som paret tros ha haft med sig i båten, har upphittats.

Sjöräddningssällskapet har i natt fortsatt att söka efter paret som med sina två hundar skulle åka till en sommarstuga på Käringskäret, nordost om Mjältön.

På måndagen fortsatte sökinsatsen, med något större styrka.

- Kustbevakningen deltar med flygplan och två båtar. Dessutom fortsätter Sjöräddningssällskapet sin insats. Vi tar också in en båt från Sjöräddningen i Härnösand och Sjöfartsverkets lotsbåt. Dessutom deltar räddningshelikoptern från Umeå, säger Tobias Nicander på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

- Vi ska söka av samma område i dag, som i går kväll och i natt, men nu i dagsljus. Det är svårt att söka i mörker, säger han.

Båten som paret i lördags åkte i, med sina två hundar till en sommarstuga på Käringskäret, nordost om Mjältön, var en Pioneer, en ungefär sex meter lång robust styrpulpetbåt av katamarantyp. Den hittades alltså, som tidigare beskrivet, vid Västra Ronögrunden.

Det var oklart huruvida de skulle ligga över i stugan, men allra senast skulle de komma hem på söndagen. Det finns tecken som visar på att båten förliste redan i lördags.

När de inte gjort det vid halv fem slog anhöriga larm och ett stort räddningspådrag drogs i gång.

Sjöfartsverkets räddningshelikopter, båtar från Kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet, en lotsbåt och MF Ulvön deltog inledningsvis i sökandet.

Läs Allehanda's artikel här.