Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söker tips kring bombhot

Polisen arbetar vidare med förundersökningen kring det bombhot som utspelade sig i Sveg på nyårsaftonen. Nu släpps bilder på den aktuella lådan för att om möjligt få in fler tips.

Annons

Det var vid 16-tiden på nyårsaftonen som en kommunanställd upptäckte en röd kartong på entrétrappan till Medborgarhuset. På kartongen stod det bomb.

Under kvällen rådde sedan stor aktivitet och en säkerhetszon spärrades av, detta innebar bland annat att dygnet runt öppna Statoilmacken fick stänga.

En kvart före tolvslaget hade polisens bombgrupp konstaterat att paketet inte innehöll några sprängämnen och faran var över. Efter det inleddes genast ett arbete med att säkra spår samt med att få in uppgifter kring vem som är ansvarig bakom bombhotet.

– Vi har fått in en del tips från allmänheten och i nuläget väntar vi på analyserna från den tekniska undersökningen, berättar förundersökningsledare Agneta Brovinius.

För att om möjligt få in ännu mer uppgifter låter nu polisen TH publicera bilderna på den kartong som var märkt med ordet bomb.

– Det är ju en rätt ovanlig kartong och kanske kan vi hitta någon som säljer eller har sålt det märket. Det kan ju även hända att någon person setts bära denna kartong, säger Brovinius.