Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sol-och-vårliga på nätet avslöjad

En misstänkt sol-och-vårliga som opererat på dejtingsajter har kartlagts av polisen i Eskilstuna. 16 kvinnor runt om i landet har fallit för en 23-åring som tillsammans med flera medhjälpare misstänks ha lurat dem på pengar.

Polisen har i två år kartlagt den stora bedrägerihärvan där en 23-årig man, tillsammans med två män och två kvinnor, misstänks för totalt 477 brott mot 16 kvinnor. Utredningen omfattar runt 15 000 sidor och offren är spridda från Småland upp till Gävle.

23-åringen har sökt kontakt med tjejer på olika dejtingsidor och Facebook och manipulerat dem till att tro att de ska inleda någon form av relation. Sedan har han börjat fråga efter pengar, säger bedrägeriutredaren Lina Forsling Parborg.

I det vanligaste upplägget har 23-åringen uppgett att en kompis behövt hjälp och bett kvinnorna föra över pengar till vännen. 23-åringen har lovat att ersätta dem, men inte gjort det. Offren har lurats på allt från 5 000 till 130 000 kronor.

23-åringen misstänks för bedrägeri och medhjälparna för medhjälp till bedrägeri, penninghäleri alternativt vinningshäleri.

Han medger omständigheterna. De är i princip ostridiga, säger 23-åringens försvarare Dick Levinson.