Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sollefteå bestrider faktura från Ragunda

Sollefteå kommun tvekar om medfinansieringen av projektet Kreativa Ragundadalen Turismutveckling efter en faktura från Ragunda kommun på drygt 58 000 kronor för det här året.

Annons

Innan någon betalning görs vill Sollefteå kommun ha en redovisning av vilka aktiviteter som berör Sollefteå som skett under 2011 och därtill kopplade kostnader.

Kommer man sedan fram till att en utbetalning ska ske kommer den i så fall att begränsas till högst 50 000 kronor.

I ett brev från Sollefteå kommuns kommunstyrelseförvaltning påpekas att den kommunens medfinansiering enligt intyg uppgår till 50 000 kronor och inte till de 58 333 kronor som nu fakturerats från Ragunda kommun.

I brevet påpekas också att Sollefteås deltagande i projektet har varit kopplat till den särskilda aktiviteten "I Kung Chulalongkorns Fotspår".

– Vi har en uppfattning att inte mycket hänt under 2011 inom denna aktivitet, en uppfattning som delas av de kontaktpersoner för besöksnäringen i Sollefteå som varit utsedda till styrgruppen för aktiviteten, skriver Sollefteå kommuns utvecklingsstrateg Staffan Sjölund i brevet till Ragunda kommun.