Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solmaja bara bäst på kyligt Bergsåker

En jämtseger blev fredagsfacit på Bergsåker där Janne Heidenbergs Solmaja, körd av Martin P Djuse, vann som andrahandsfavorit.

Annons

Samme körsven hade dessförinnan tagit även ett tredjepris i det inledande 3-åringsloppet, nu med Dats Doncella.

Inom V65 dominerade Robert Bergh stort och tog en trippel. I samtliga fall bärgades segrarna till låga odds. Sportsligt bäst av Berghs vinnare var tveklöst Amiral D´Inverne, som trots kvällskylan på lätta ben sprang undan på 1,13,0 och vann med dubbla längder.

Kvällens högsta kallblodslopp såg Stamping som favorit och trots dubbla tillägg var han bara bäst sista biten, framdragen till slut av Juni Kongen som blev trea. Mellan dessa båda gjorde Krusen en habil insats för Michael von Krusenstierna på 27,4 som tvåa, värt 13 500 kronor. Framgångarna fortsätter därmed för amatören från Alsen.

Betrodda Trippa Undan fick ett tufft lopp, bland annat inledningsvis i dryga spår och orkade följaktligen inte sista biten men fick ändå sista matlappen, denna kväll körd av Ove A Lindqvist.