Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarsfars lockar till skratt

På höjden vid hembygdsgården på Tunbacken sitter publiken och huttrar men utsikten över Föllingebygden värmer i kroppen. Det är premiär för Botvidgängets "Par i damer".

Botvidgänget tar oss tillbaka till en svunnen tid och vi befinner oss på bonden Rudolf Johanssons (som spelas av Mats Hurtig) gård. Inte helt oväntat finns där också den riviga pigan Britta (Stina Sundberg) och den late drängen Axel (Jan Sundberg). När bonden på gården annonserar i tidningen efter en ny kvinna börjar förvirringarna ta fart.

Handlingen är förutsägbar och humorn är enkel men det är trots allt roligt. När bonden och drängen tar sig en sup stup i kvarten och när Anna (Kicki Korths-Aspgren) åmar sig framför bonden skrattar vi.

Manus är skrivet av Jan Sundberg och hans karaktärer har utmejslade personligheter som vi får lära känna under spelets gång.

För den äkta Jämten är det nog lätt att hänga med i svängarna, för andra – kanske lite svårare. De flesta karaktärerna pratar jämtländska och Kicki Korths Aspgren anstränger sig för att få till dialekten men det låter bra.

"Par i damer" med Botvidgänget har allt en sommarfars ska ha. Det finns några skavanker här och där men det är trots allt riktigt roligt och ett skratt ljuger väl aldrig?