Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommestad en jackpott för länet

Vilken jackpott för länet med Sommestad som landshövding, med hennes enorma nätverk i den kommande regeringen.

Vår förhoppning är att hon kan ta tillbaka en del av de statliga jobb som den här regeringen har flyttat till storstadsregionerna.

En stor del av de landshövdingar som vi har haft under en längre tid i det här länet, vågade inte sätta ner foten och ta obekväma beslut mot dem som har utnämnt dem. I stället klipper man band och äter tårta och åker runt och provsmakar närproducerad mat.

En landshövding måste sätta avtryck med sin gärning för länets bästa.

En stor betydelse har länets politiker, som måste våga ställa krav och inte bara stå med mössan i hand och samtycka i frågor som gäller länets överlevnad, eller betrakta en landshövding som Gustav Vasas högra hand – den tiden är förbi.

En norrländsk statsminister är väl ingen nackdel – nu är det upp till henne själv att leverera och påverka den kommande regeringen och inte bara tiga och vara till freds med alla beslut som eventuellt missgynnar länet!

Bengt Forsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel