Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonja Wahlén – konfirmand vid 52

/
  • Sonja Wahlén från Trekilen mellan Häggenås och Hammerdal konfirmerades av prästen Karin Härjegård 10 maj i Näs kyrka i Fåker. Karin Härjegård blev samtidigt avtackad som präst i församlingen. Foto: Lars Eklund

Som tonåring var Sonja Wahlén ensam i klassen på Parkskolan i Östersund om att inte konfirmera sig. Nu när hon är 52 år gammal är hon nykonfirmerad.

Annons


– Det var en jättefin ceremoni. Jag känner mig inte så ensam inombords längre.

Det var i Näs kyrka i Fåker 10 maj som hon konfirmerades, av prästen Karin Härjegård som efter den gudstjänsten tillträdde sitt nya jobb som studentpräst vid Mittuniversitetet.

Sonja Wahlén har tre döttrar och man och bor i Trekilen nordost om Häggenås. Hon har gjort ett avbrott i verksamheten som samtalsterapeut och arbetar nu som förskollärare på familje centralen Gläntan i Torvalla, och som gruppledare vid Östersunds kommuns verksamhet ”Fjärilen” för anhöriga till missbrukare.

Beslutet att som vuxen gå i konfirmationsundervisning har mognat fram under senare år.

Sonja lärde känna Karin Härjegård genom sin syster Signe Eklund som arbetade som kontorist vid pastorsexpeditionen i Ytterhogdal, och som avled i cancer i oktober 2002.

Varför valde Sonja då att konfirmera sig just nu?

– Dels för att Karin är en fantastisk människa. Dels för att få prata om existentiella frågor, livsfrågor om ensamhet, meningen med livet, längtan, kärlek och vad det är gör att vi mår bra eller inte.

Mer läsning

Annons