Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Soran Ismail: "Av alla terrorister vi haft i världen – så är Malin Björk min absoluta favorit"

Nu tar komikern och samhällsdebattören Soran Ismail till orda i debatten kring avvisningsförsöket av Ghader Gahlamere.

I en krönika i Svenska Dagbladet hyllar nu Soran Ismail, vänsterpartisten Malin Björks agerande under avvisningsförsöket på Åre Östersund Airport. Björk ställde sig då upp och vägrade knäppa sitt säkerhetsbälte och lyckades på så sätt, tillsammans med andra passagerare att tillfälligt stoppa avvisningen av Ghader Ghalamere. Han skulle egentligen avvisas till Irak och till Irak och där fruktade han där fruktade han att han skulle bli avrättad av regimen.

Soran Ismail hyllar i SVD Björks agerande och jämför det med Rosa Parks agerande i USA där hon vägrade att upplåta sin plats i bussen till en vit man. Händelsen tillskrivs ofta att vara utlösande faktorn för den moderna amerikanska medborgarrättsrörelsen. Ismail kommenterar vidare den polisanmälan som Malin Björk blev föremål för och ställer sig frågande till om hennes agerande kan klassas som en terroristhandling.

Läs hela krönikan här.