Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sorgens dag på Hamra

Ett 50-tal arbetskamrater och vänner samlades på tisdagsmorgonen för att prata genom den tragiska händelsen.

– Naturligtvis har det varit en tuff dag för oss alla, säger driftchefen Michael Blomqvist vid Hamrafjället.

Måndagens olycka utreds som en arbetsplatsolycka och förutom polisen är Arbetsmiljöverket inblandat i utredningen. Under tisdagen träffades fjällräddning, polis och backpersonal för att utvärdera räddningsinsatsen.

– Från fjällräddningen kommer vi även göra en utredning för att se om vi kan förbättra arbetet i backen som vi hoppas kan komma till nytta för alla anläggningar i länet, säger Thomas Alexi som var insatsledare vid olyckan.

Han säger att det är väldigt svårt att göra riskbedömningar när det gäller laviner och att pistörerna ofta jobbar med livet som insats.

– Jag tror att den här tragiska olyckan kommer att leda till en stor diskussion om vilka säkerhetsmarginaler som behövs för alla som jobbar i backarna.

Områdets posom-grupp deltar i efterarbetet med kollegor, där ytterligare möten med berörd personal och anhöriga är planerade att genomföras.

Under tisdagen var flaggorna i skidområdet på halv stång, stolliftar var stängda och kvällsskidåkningen ställdes in för att personalen skulle kunna vara nära varandra.

En minnesstund är planerad onsdag 8 februari klockan 07.30 i Hamra Wärdshus.

Se också: Lavinskadad man avliden