Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SOS föll för deras färgstarka målning

I dag fick klass 3-4 C på Ängsmogården 5 000 kronor till klasskassan för att Olivia, Randa och Isabelle målat en så fin SOS-affisch.

– Det känns jättebra, sa Randa Khalaf.
Strax efter klockan 12 hade både hon och Isabelle Kvarnlöf satt händerna för ansiktet för att tygla sin bubblande glädje när Åsa Trolle och Gunilla Ågren från SOS Alarm dykt upp i klassrummet. De berättade att just flickornas illustration om när man ska ringa nödnumret 112 hade utsetts till den allra bästa bland ungefär 100 inskickade tävlingsbilder.
– Vi har typ aldrig vunnit i en tävling och så vann vi nu. Det är helt sjukt, utbrast Isabelle som hade målat bland annat huset och elden.
Randa kom på att måla helikoptern som vattenbombade de brinnande två höga granarna som hon målat.
Olivia Engström stod för mycket av färgprakten i målningen, och skuggningarna. Men hon missade prisutdelningen med checken på 5 000 kronor och tårtkalaset, för hon var på besök i Lillsjöskolan. Hon ska börja där till hösten.
Vad ska då de 19 eleverna, som är 9, 10 och 11 år gamla, göra för vinstpengarna?
– Jag vill ge till barn som är fattiga, sa Randa.
– Ja, ger vi 1 000 kronor till fattiga barn i andra länder så har vi ändå 4 000 kronor kvar, sa Isabelle och pratade bland annat om besök på Storsjöbadet.
Det tyckte också klasskamraten Elsa Hjalmarsson som sa att Isabelle och Randa kunde ta rosorna på de två tårtorna med marsipanöverdrag som SOS Alarm bjöd på. Det var en grön prinsesstårta och en lila violtårta, som det serverades läsk till.
På SOS Alarms hemsida www.112.se på internet finns de vinnande teckningarna och målningarna på temat att man ska ringa 112 i ”nödan” och inte i onödan i alla 18 SOS-distrikt i landet.
De som klickar in sig på hemsidan och röstar på vilken affisch som är allra bäst är med och utser vinnaren för hela landet. Priset där är en träff med artisten Markoolio.
– Han har faktiskt humor. Jag tror att han är född så, sa Isabelle som gärna vill träffa honom.
I maj ifjol besökte Markoolio Hallens Kyrkskola för att då 10-åriga Alma Faxén hade ritat och målat den bästa affischen med verklighetens superhjältar. Juryn från SOS Alarm i landet utsåg ifjol tre förstaprisvinnare.
Oavsett om Olivia, Randa, Isabelle och 3-4 C vinner i hela landet eller inte så kommer affischen ändå att vara med i den stora årskalender som SOS Alarm ger ut nästa år.