Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sossarna har haft sin chans"

I onsdags bjöd Ingrid Kjelsson (C) in till ett "rädda Bräcke-möte" på hembygdsgården i Gällö. Som draghjälp hade hon riksdagsledamoten Per Åsling (C). Ingrid säger att hon och Centerpartiet är redo att ta över från socialdemokraterna för att få ordning på kommunen.
– För tio år sedan var Bräcke en attraktiv kommun, nu ser vi ett förfall som inte är ok.

Bräcke rankades nyligen som sämsta kommun i Sverige av tidningen Fokus. Kommunen har också ett av de högsta sjukpenningtalen i landet samt en av de högsta skattesatserna. Enligt oppositionspolitikern Ingrid Kjelsson gör inte majoritetsstyret i kommunen tillräckligt för att åtgärda kommunens bekymmersamma läge.

– Sossarna har haft sin chans.

Drygt 15 personer hade på Ingrids initiativ samlats kring fikabordet för att diskutera kommunens framtid. Enligt Ingrid fokuserar socialdemokraterna på fel saker.

– Administrationen ökar samtidigt som befolkningen minskar, de prioriterar fel.

Hon har tagit fram ett valmanifest där hon bland annat lyfter fram vikten av att kämpa för en upprustning av E 14 mellan Pilgrimstad och Brunflo, för att underlätta pendling. Hon vill också rusta upp kommunens tätorter samt satsa på ett bättre samarbete mellan kommunen, näringslivet och föreningslivet.

– Jag vet att det finns enorm potential ideellt.

De flesta fikagästerna som lyssnade och diskuterade verkade redan vara frälsta centerpartister. Men Mats Eriksson, ordförande i Sundsjö-Pilgrimstad socialdemokratiska förening, gav lite mothugg.

– Man vill rösta på ett parti som man känner förtroende för, men vilket parti i dag har inte missbrukat väljarnas förtroende? Och var är ungdomarna?

Medelåldern kring fikabordet låg uppskattningsvis kring 60 år och Mats Eriksson menade att yngre människor blir "försoffade". Han fick medhåll av en man som menade att det beror på att det tar alldeles för lång tid att få till förändring.

– Fast det beror på vem som styr, svarade Ingrid Kjelsson.

Hon fick medhåll av Per Åsling som sa att bygden blir vad man gör den till.

– Enskilda människors engagemang är viktigt, ett bra företagsklimat måste till för att skapa fler jobb så att fler kan bo här.

Läs mer:

I Bräcke kommun sitter tystnaden vid makten

Nytt oppositionsråd i Bräcke

Ingrid Kjellson: "Jag vägrar se kommunen dö"

Bräcke by night – fylla och fight

Egen majoritet för Socialdemokraterna i Bräcke

Lägst valdeltagande i Bräcke

Insändare: Vad vill S göra med Bräcke?

Ledare: Socialdemokraterna andas ny optimism

Insändare: Socialdemokraterna behöver en ung partiledare