Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Sotte" kan göra sin sista match för ÖFK mot Hertha: "Har inga problem att stanna kvar"

ÖFK:s sista presskonferens ifrån gruppspelet i Europa League blev den kortaste hittills. ÖFK spelar för att bli gruppetta, Hertha Berlin har ingenting att spela för. Kanske var det därför intresset var svalt på presskonferensen. På plats var Graham Potter och Sotirios Papagiannopoulos.

Ingen kan ha undgått ryktena kring "Sotte". Hans kontrakt gick ut sista november men han har nu kritat på för en extra månad för ÖFK för att kunna spela sista gruppspelsmatchen mot Hertha Berlin. Dessutom har han precis blivit uttagen av Janne Andersson som en av backarna för svenska landslaget i januariturnén. Ingen vet om han gör sin sista match för ÖFK mot på torsdagen.

– Det har varit en fantastisk säsong som vi ska försöka avsluta på ett bra sätt imorgon. Vi ser fram emot matchen och vi vill vinna gruppen, säger Sotte.

Kan det vara den sista matchen du spelar för ÖFK?

– Just nu har jag inte mycket att säga men jag ser fram emot matchen imorgon sedan får vi sätta oss ner. Jag har inga problem att stanna kvar i den här klubben för vi ska spela 16-delsfinal nästa år.

Har du vemod i kroppen om det eventuellt är sista matchen för ÖFK imorgon?

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Det finns bara en match som vi ska försöka vinna, om det är sista eller inte så får vi ta det efter den.

Det är 2000 sålda biljetter till ÖFK-supportrar som tagit sig till Berlin. Sotte beskriver sin tacksamhet för Falkarna.

– Vi har haft ett otroligt bra stöd hela säsongen. Det är helt fantastiskt att så många kommer från Östersund. Vi vill göra dem nöjda imorgon.

Till sist får han frågan om hur han känner efter landslagskallelsen och hur tankarna mellan Grekland och Sverige går.

– Jag är jätteglad över att få kallelsen och det är en ära att få representera svenska landslaget. Det är den enda kallelsen jag har just nu, säger Sotte.

Östersunds FK har varit i Berlin sedan i söndags, Graham Potter ville ge dem ett miljöombyte för att ladda upp på bästa sätt.

– Vädret i Östersund är inte så bra i början av december. Det var en bra möjlighet för oss att få en annan miljö. Det har varit tre bra dagar här och vi ser fram emot matchen, säger han på presskonferensen.

Är du förvånad över att Herhta Berlin ligger i botten av gruppen?

– Lite, men det är fotboll och det är ett bra lag. De har haft otur i flera matcher och det är små marginaler som vi säger i fotboll. De har ett starkt lag och det är en stor klubb. Jag tror att de är besvikna över hur Europa League har blivit för dem. Det är inte lätt att spela Europa League och alla lag kan vinna. Vi fokuserar på imorgon, säger Potter.

Se presskonferensen och första delen av ÖFK:s träning i spelaren nedan:

MER OM ÖFK

► Två landslag rycker i ÖFK-stjärnan – som uppges ha bestämt sig: "Han vill vara med"

► Tio eventuella debutanter till landslagets januariturné – här är hela den svenska truppen

► (+) Häng med när Falkarnas segertåg börjar sin resa mot Berlin – vi sänder live

► Olof Lundh förbannad efter Sarah Sjöströms bragdguld: "Tycker till och med att Östersund kommer före"

► Eftertraktad ÖFK-duo förlänger för att kunna spela mot Berlin: "Vill ha en bra avslutning"

► (+) Berlinresan blir Falkarnas största supporterresa: "Vi vill visa fotbollsvärlden vad vårt supporterskap handlar om"

► Falkarna tokhyllas av polisen i Östersund och i Bilbao: "Ni är de bästa supportrarna"