Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spännande förstahandsval

Eva Hellstrand, Åre, gör politisk comeback. Nu toppar hon Centerpartiets lista inför nästa års regionval.

Annons

Det är en spännande nominering. Eva Hellstrand har gjort sig känd som både kunnig, stark, orädd och frispråkig i sin roll som kommunalråd i Åre där hon verkat i flera mandatperioder. Förra hösten klev hon av det uppdraget, mätt på politiken.

Tack och lov verkar lusten ha återvänt, för när medlemmarna och valberedningen i Jämtlandscentern nu har sagt sitt får Eva förtroendet att stå överst på listan. Den positionen är hon väl värd. Hon kommer att locka till sig många röster, det kan vi vara säkra på, för Åres tidigare kommunalråd är en politisk profil, som är känd i hela länet.

Hennes egen kommentar att hon vill vara med och påverka och utveckla länet, nu när Jämtland äntligen får bilda en egen region, känns genuin och äkta. Eva Hellstrand kan tänka politiskt både i stort och smått, vilket behövs nu när region Jämtland kommer att vara så mycket mer än bara sjukvård.

Jörgen Larsson, 47, från Frösön, blir Centerns andranamn inför valet till regionfullmäktige. Han är relativt ny inom politiken, med ett förflutet som medarbetare på ÖP:s ledarsida, men också som egen företagare under en lång följd av år.

Som tredjenamn på listan finns 31-åriga Elin Lemon, Sveg, bördig från Strömsund. Hennes yrkesbeteckning borde vara attraktiv, inte minst för länets sjukvårdsansvariga. Hon är både budget- och skuldrådgivare.

Berit Johansson följer som nummer fyra och är med sin mångåriga rutin inom landstingets värld en ovärderlig kraft.

Av fem i topp är de tre främsta nya inom landstingspolitiken. Detsamma gäller för femtenamnet Cristine Persson, Krokom, som är socialnämndens ordförande i sin hemkommun, men som nu även kandiderar på regional nivå.

Att flera nya namn finns med på Centerlistan känns spänstigt. Nytt blod behövs onekligen i de här politiska salongerna.