Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spännande och obehagligt om svåra mordfall

böcker
Jakten på en mördare
Tobias Barkman
Albert Bonniers förlag
MVG

Det här är en reportagebok om en grupp spanare som löst några av de svåraste mordfallen i Sverige.

Läsaren får följa den nybakade spaningschefen i Kristianstad, Per-Åke Åkesson, i arbetet med att finna en 17-årig flickas mördare.

Ett långt och gediget spaningsarbete gör att mordet klaras upp och fallet blir det första i en rad uppklaranden som Åkessons spaningsgrupp är delaktiga i.

Gruppen splittras efter en tid, på grund av en av de många omorganisationerna inom svensk polis, och plötsligt står Per-Åke Åkesson tämligen ensam.

Lojaliteter inom kåren och anklagelser om mobbning gör att han sätts på undantag.

När Åkesson sätter tänderna i den då tolv år gamla utredningen blottläggs en rad polisiära misstag, spår och tips som aldrig följts upp och det finns mycket matnyttigt att gå vidare på.

Till slut återstår det 29 namn på tänkbara gärningsmän på Per-Åke Åkessons lista – 29 personer som ska topsas för att DNA-testas.

”Jakten på en mördare” är skriven som en deckare men innehåller mordfall som läsaren känner igen eftersom de varit mycket uppmärksammade i media, ofta under lång tid.

Tobias Barkman är journalist och började jobba som kriminalreporter på Sydsvenskan i slutskedet av Helen-utredningen, han känns inläst på fallet och har fått ta del av den hemligstämplade utredningen.

Därför innehåller boken uppgifter i fallet som inte tidigare framkommit i media. Det är spännande, informativ och samtidigt obehaglig läsning.