Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spara till din egen pension

Annons

För en tid sedan skrev Kick Leijnse (V) en insändare att det är dyrt att pensionsspara (Åsikter 14 maj). Hen anser att sparandet är som ett kedjebrev som våra barn kommer att få betala i stället för samhället.

Vi ser hur samhället har betraktat pensionskapitalet, lånat utan att återbetala miljarder av pensionsfonderna (Kjell Olof Feldt, S).

Själv har jag pensionssparat 2 000 kronor per månad i 30 år och kan nu på min ålders höst utkvittera 10 000 kronor per månad så länge jag lever i tillägg till den allmänna pensionen, cirka 10 000 kronor per månad som samhället anser sig ha råd att betala. Pengarna har legat i fonder som är kundägda med mycket god räntering.

Om man låter politiker som Leijnse förvalta det inarbetade kapitalet kan man vara säker på att inget finns kvar. Ta makten över dina pengar och spara till din egen pension.

AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel