Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparkade man med polis ovanpå

En 25-årig man sparkade en annan man i ansiktet samtidigt som en polis satt på offret. Nu har han dömts för bland annat misshandel.

Händelsen ägde rum i Fröjdholmen förra våren. 25-åringen åtalades för misshandel eftersom han åtminstone orsakat offret smärta genom att sparka honom i ansiktet.

Samtidigt satt en polis ovanpå offret. Han kunde följa 25-åringen med blicken till dess att han greps.

Polismannen var i tjänst och hade "mycket goda förutsättningar att göra iakttagelser", konstaterar Östersunds tingsrätt. Därför kan mannen dömas mot sitt nekande för misshandeln.

Våld mot någons huvud bedöms ofta som grov misshandel. Att offret inte fick allvarliga skador gör att 25-åringen ändå döms för misshandel av normalgraden.

25-åringen döms samtidigt för att ha bitit en annan man i kinden förra hösten. Mannen skulle stoppa 25-åringen från att köra rattfull. Han hotade även mannen och krossade fönster som tillhörde mannen och hans sambo.

Nu har 25-åringen fått villkorlig dom och ska utföra 120 timmars samhällstjänst. Eftersom det har gått så lång tid sedan brotten begicks slipper han fängelse.

Mannen är ostraffad sedan tidigare och har sökt hjälp för sina aggressionsproblem.