Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelade minnescup för Klas Ingesson

Åke Larsson, fotbollsveteran i Sveg, ställdes mot tufft motstånd förra helgen. Tillsammans med övriga spelare i lag Ingesson mötte han VM-laget 1994, Elfsborgs veteraner och TV4-laget under en minnescup för Klas Ingesson.

Annons

– Det var förstås en upplevelse, säger Åke Larsson som fick en plats i lag Ingesson då han finns med i det informella sällskapet "listan", en grupp personer som besitter stora fotbollskunskaper och vid många tillfällen funnits tillhands som stöd för såväl elitspelare och ledare på landslagsnivå i deras funderingar kring fotboll.

Åke, som inte riktigt har samma fotbollsmeriter som merparten av deltagarna, skötte sig mycket bra enligt Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

– Inte var det helt solklart vilka som spelat i landslaget och vem som kom från division fyra i Sveg, kommenterade Johansson.

Nu har Åke Larsson även träffat Klas Ingesson flera gånger. Första gången var när Sveg hade en spelare, Salma Kamara, som var intressant för Elfsborg.

– Jag och A-lagstränaren Fredrik Jonasson följde med som stöd, det var första gången jag träffade Klas, berättar Åke Larsson.

Åke säger att han gillade Klas Ingesson från första sekund, han gav ett mycket bra intryck. Ett löfte bröt han dock.

– Den gången sa Klas att han aldrig skulle bli A-lagstränare, det fanns för mycket spelare överallt som inte accepterar att sitta på bänken så det skulle vara trist att hantera. Jag är inte så mycket för "lull-lull" i sådana situationer.

– Jag flikade in då att jag inte kunde minnas att han själv suttit på bänken och det stämde. Han påpekade att han alltid varit tillräckligt smart att välja rätt lag att spela för, något som fler svenskar borde tänka på när de blir proffs eller går till högre serier, säger Åke Larsson.

Hur gick då turneringen?

– Vi hade det minst namnkunniga laget men det var det bästa gänget att spela i. Förutom jag så var det Ingessons söner, Tord Holmgren, två spelare från Mechelen, A-lagstränaren Janne Mian och några till. VM-laget var ju grymma, Henrik Larsson var hur bra som helst, Elfsborgs veteraner hade spelare som nyss varvat ner från Allsvenskan och TV4-laget likaså.

– Till slut vann TV4 laget på straffar i finalen mot VM-laget, berättar Åke Larsson.