Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelning med ZZ Top kan dröja

Alla som hoppas att rockbandet ZZ Top ska spela på Jämkraft Arena i Östersund den 21 augusti får sväva i fortsatt osäkerhet en tid.

Annons

Bandet är på europaturné under maj och juni, då gör man två spelningar i Sverige - Karlstad och Sölvesborg 3 och 4 juni.
Enligt gruppens hemsida inleder man i slutet av juni en tre månader lång USA-turné tillsammans med Aerosmith och är då bland annat inbokade både 19 och 23 augusti för konserter på olika orter i Kalifornien.
Alltså strax före och efter det datum som uppgetts för Östersund.
Tor Nielsen på bokningsföretaget Live Nation håller i bandets svenska bokningar och säger att det är ytterst osannolikt att ZZ Top skulle komma över till Sverige för en enda spelning under sådana förhållanden.
Rolf Lohse som ansvarar för Arenans bokningar säger:
– Så sent som i måndags lade jag ett bud till en norsk agent för en spelning med ZZ Top i Östersund den 21 augusti. Vi väntar på svar och det måste komma inom en vecka.
En stund senare ringer Lohse upp igen:
– Nu har den norske agenten just ringt och meddelat att det inte blir någon spelning i augusti i Östersund. Men han ska undersöka om det går att ordna en spelning i september istället.