Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelrecensioner

Little Kings Story

För: Wii

Ålder: 7

För: Xbox 360, PS3

Ålder: 18

l l

Wolverinespelet är bra för det tar superhjälten på allvar. I spelet precis som i serier och på film är han en sur och elak kille som helas automatiskt, han har skräckinjagande klor som kan döda allt och alla. Och han kan hoppa extremt långt och högt. Dessutom har utvecklarna försett karaktären med flera av hans klassiska och rätt fula kostymer från de tecknade serierna.

Men sedan är det stopp på berömmet. För även om den första timmen i spelet är rätt underhållande, dalar det snabbt därefter. Orsaken är enkel: Det är fruktansvärt enformigt. Inte ens Wolverines ganska intressanta karaktär kommer fram särskilt bra, trots att Hugh Jackman står för röstskådespeleriet.

För: Wii

Ålder: 7

l l l l

Tänk dig att du bläddrar i en bilderbok, en visuell saga med lite text. Så börjar ”Little kings story”. För barn är det en berättelse om hur en liten pojke hittar en krona och plötsligt blir kung över ett litet rike. För den äldre är spelet fullt av referenser, lika mycket till sagor som historia. Lyssnar man noga hör man den brittiska nationalsången i bakgrunden.

Spelet är ett slags roll/strategispel och målet för den lille kungen är att utvidga kungariket. Han har sina undersåtar (tolv från en början) till hjälp. Dessa kan man träna till att bli bönder, soldater, skogshuggare med mera. Spelet är väldigt rart och gulligt utan att gå till överdrift. Men det är detaljerna i spelet – ministern av protokoll till exempel (som hjälper en att spara) – som gör helheten. ”Little kings story” har lite problem med styrningen men är ändå det bästa spelet på länge till Wii.

För: Playstation (PSN)

Ålder: 3

l l l l

Trettiofem kronor kostar det här spelet på Playstation network, ett spel som knappt är ett spel ens. Det är mannen som skapade ”Katamari” som här bjuder på ett slags fantasiexperiment.

I en färgglad sagovärld ska du göra din karaktär Boy så lång som möjligt. Sedan läggs Boys längd till Girls, som växer i rymden.

Det gör alla andra ”Noby noby boy”-spelare runt om i världen också och tanken är att Girl ska nå minst till mars.

Några direkta mål finns annars inte i spelet. Du rör dig på olika banor där du kan göra dig så lång som möjligt, eller hoppa högt, eller göra dig liten och hård. När du gör dig lång hoppar djur och människor upp på dig, och om du passar på att hoppa då trillar de av. Faktiskt väldigt roligt.