Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelrecensioner 7 maj

Football academy, Hotel giant 2 och Mixed messages.

För: DS

Ålder: 3

l l l

Det här är ett minst sagt annorlunda spel, som en mix mellan ett managerspel och frågesport. Ditt uppdrag är att sköta ett lag i någon av de största europeiska ligorna. Du får ett gäng spelare representerade av spelarkort. Ju längre du spelar desto bättre spelare får du. Förutom matcher gäller det att klara diverse minispel för att få fler spelare, stiga i nivå och så vidare.

Själva matcherna spelas automatiskt, men vid varje situation som kan leda till en målfarlighet stannar spelet upp en eller två passningar eller dribblingar innan skott mot mål. Då blir det mattelek: Din spelare har ett värde, motståndaren har ett annat. Till värdet läggs till eller dras ifrån för lagkemi och trötthet. Högst värde vinner duellen. Det låter knepigare än det är.

Det mest förvånande av allt med det här något ojämna spelet är hur fängslande det är. Kan verkligen rekommenderas till alla som både äger en DS och gillar europeisk toppfotboll.

För: PC

Ålder: 3

l l

Att bygga och driva hotell känns egentligen som ett perfekt scenario för ett strategispel. Hotel giant 2 gör visserligen inte bort sig, men faller ändå på bristande variation. Det är inte själva managementdelen som är problemet, snarare är det hur spelet ser ut. Man kan i princip bara bygga riktigt stora hotell och inredningen man kan använda är typ stentråkig. Att hotellen kan placeras ut lite varstans i världen är kul, men det hade varit betydligt roligare att kunna variera byggnaderna mer.

Jämförelsen med inredningsläget i Sims 2 är ofrånkomlig, och Sims vinner på i princip alla punkter. Med möjligheten att bygga mind-re hotell och sätta mer personlig prägel på dem hade det här varit mycket roligare. Nu missar spelet chansen att göra upplevelsen så personlig som den borde vara när man driver hotell.

För: Nintendo DSi

Ålder: 3

l l

Activisions första nedladdningsbara spel till Nintendo DSi är ett slags rita-och-gissa-spel. Man kan spela hur många som helst, men fler än tre blir inte särskilt kul. Är man två ger spelet spelaren en mening som ska illustreras. Sedan ska nästa man skriva vad han eller hon tror teckningen föreställer.

Det här fungerar inte så bra, helt enkelt för att spelet är på engelska. Är man tre blir det lite roligare. Då kan man själv skriva uppdragen på svenska och den som slutligen ska gissa vad skissen föreställer har i alla fall chansen att lyckas – plus att det ju blir roligare när gissningen är helt fel.