Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Brunflobygden

Annons

Den 6 maj gjorde en grupp av föreningens medlemmar en stadsrundtur ”Upptäck Östersund” med buss. Resan ordnades av turistbyrån med guiden Daniel Hedin som var mycket kunnig och berättade om alla platser. Första stopp var vid kraftvärmeverket i Lugnvik, andra var vid Gövikens reningsverk samt biogastankstation. Sedan fortsatte färden ut till Frösön för att titta på den vackra utsikten från Frösö kyrka och vid krönet. Tillbaka i Östersund besöktes Arctura för att där äta en god lunch. Sista besöket var vid Gräfsåsens avfallsanläggning där Kenneth Ivansson åkte med i bussen och berättade om de olika stationerna i avfallshanteringen, detta var nog en intressant och nyttig information för de flesta deltagarna. Besöket där avslutades med att samtliga blev bjudna på eftermiddagsfika. Vid hemresan var allas kommentar vilken trevlig utflykt.

Den 13 maj var det dags för månadsträffen, som denna gång var på Mariagården i Marieby. Ordförande Ulla- Britt From hälsade välkommen och beträttade att föreningen varit med och gratulerat SPF Frösön vid deras 25-årsjubileum. Därefter välkomnade hon dagens underhållare Åke Helgesson som spelade gitarr och sjöng visor av Bellman, Evert Taube, Dan Andersson, Allan Edwall med flera. Han var en mycket god tolkare av dessa trubadurer. I pausen serverade Ingvor och Staffan gott fika som följdes av ytterligare en stunds underhållning.

Torsten Nilsson informerade lite om kommande träff som blir en friluftsdag i Marieby i slutet av juni. Dagen avslutades som vanligt med lotteridragning som Solveig och Nisse ordnat.

Mer läsning

Annons