Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF Jämtland

Annons

har hållit årsstämma på Husmans i Östersund. Stämman leddes av Inga-Maj Granqvist, Odensala, och Birgit Lindström, Frösön. Till ordförande valdes Karin Skoglund, Östersund, ledamöter Maud Tornving, Östersund, Ingrid Hemmingsson, Utrikes-Hammerdal, Torsten Lind, Västjämtland, Gusten Rolandsson, Frösön, Ulla-Britt From, Brunflo, och Olle Eliasson, Hårkandalen.

Till revisorer valdes Hans Furborg, Frösön, och Krister Rubensson, Östersund. Till ledamot i landstingets pensionärsråd omvaldes Ingeborg Olsson, Stugun-Borgvattnet. Som hörselansvariga valdes Siv och Krister Rubensson, Östersund, och till ombud i Föreningsarkivet valdes Maud Tornving.

Till ordinarie ledamöter i valberedningen valdes Gunnar Engström, Östersund, som sammankallande, samt Rolf Savehed, Odensala, Henry Österlund, Östjämtland, och Britta Andersson, Litsbygden, samt nyvaldes Evert Festin, Bergsbygden.

För tredje året i rad segrade SPF Hårkandalen i den aktivitetstävling, som årligen genomförs. Distriktets friskvårdsansvariga Pia Backman, Vattudalen, överlämnade vandringspokalen, som därmed erövrades för alltid. Med 138 poäng var Hårkandalen klar etta före Västra Storsjöbygden, 94 poäng, och Utrikes-Hammerdal, 62. Då Pia Backman avsagt sig omval blev prisutdelningen hennes sista uppdrag inom distriktet och hon avtackades med blommor och välförtjänta lovord av Karin Skoglund.

Medlemsantalet har ökat med 78 personer netto under fjolåret. Styrelsen har under året utsett Donald Amundsson, Östersund, att vara ansvarig för hemsidan, och Gösta Nilsson, SPF Odensala, ansvarig för medlemsregistret. I NTF:s äldreråd har Crister Haase, Östersund, utsetts, och i försäkringskassans råd har distriktet varit representerat av Olle Eliasson. Karin Skoglund presenterade verksamhetsplanen, som antogs av stämman. Arbetet med de pensionärspolitiska frågorna är en av de viktigaste uppgifterna. Bevakningen av olika brister inom äldrevården ska fortsätta. Under hösten planeras en temadag om de äldres boende, varvid riksdagsledamoten Barbro Westerholm redogör för Äldredelegationens förslag. Även pensionerna är en angelägen fråga liksom friskvård och fortsatt utbildning i it-frågor.

Stämman fick också lyssna till ett fängslande anförande av Ambjörn Sandler, som presenterade sin bok ”Fånga din dag”. Efter lunch i Gamla Officersmässen samt stämmoavslutning framförde Ulla-Britta Johansson, som håller i trådarna för landstingets Kultur i vården, tillsammans med Olle Hemmingsson i Gärdsta ett mycket uppskattat sång- och musikprogram. Verklig succé gjorde Olle med sitt specialarrangemang, där en gammal traktor med tändkulemotor sköter kompet.