Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spilloteket bjöd in till vernissage

Under veckan har kreativitetsprojektet Spilloteket gästat Surfbukten och på fredagen hölls vernissage.

På initiativ från de tre pedagogerna Camilla Abramsson, Linda Vestberg och Frida Kjellgren har det så kallade Spilloteket kommit till. Det har bland annat sin grund i att de som lärare hittade nya kreativa möjligheter trots skolans ekonomiska begränsningar. Detta gjorde de genom att ta tillvara på spillmaterial från Jämtländska företag och industrier.

– Inom skolan är man alltid på jakt efter material, och vi tror att alla dessa okända material sätter i gång kreativiteten. Dessutom tror vi att man måste lära på fler sätt än genom teori. Man måste tänka mer med hela kroppen, som att bygga, måla och konstruera tillsammans, säger Linda Vestberg.

Deras huvudidé kretsar kort sagt kring att på nya sätt ta tillvara på barns tankar och kreativitet.

Under hela den gångna veckan har barn i åldrarna 8–13 år funnits på plats i Surfbukten på Frösön för att formge egna utställningar till två p-fickor inför Europeiska trafikveckan i september. Ur innehållet märktes bland annat en partykanon och en glädjespridande superpingvin.

Spilloteket drivs med stöd från Kulturbryggan.

– Just nu söker vi även medel från Allmänna Arvsfonden, och vi behöver också en ”Spillobil”, säger Camilla Abramsson.

Till hösten kommer Spilloteket att bjuda in till kreativa verkstäder och drop in-verksamhet. Den senare håller möjligtvis till på Östersunds bibliotek.