Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spinning för stöd till unga

I lördags stånkades det och svetten ångade i Hotell Hammarstrand när 17 personer pressade sig under sex timmar på spinningcyklar.

De cyklade för att få pengar av företag.

– Vi fick in 13 082 kronor, berättar en nöjd Flemming Petersen.

Han bor i Hammarstrand, har ett förflutet som spinninginstruktör och det var han som i början av januari fick med sig ett 20-tal andra Hammarstrandsbor på att köra ett spinningpass i veckan.

Kulmen på träningen blev ett spinningsmaraton där företagare från orten satsade 1 000 kronor per cykel om cyklisterna klarade att under sex timmar i sträck cykla med samma belastning som företagaren klarade under en kvart.

– Det här är bra för att förbränna fett, sa Carina Åslund som tränar för en nybörjartävling i bodybuilding i Sundsvall i juli.

Men hon och hennes cykelpartner Anna-Karin Petersen fick slita hårt för pengarna. För deras företagare hade ställt in spinningscykeln på stadig uppförsbacke.

Det krävdes lättare cykling på en återhämtningscykel både för att de skulle bli av med mjölksyran, och för att värma upp så att de inte stumnade.

Flemming Petersen som skrudat sig i vikingahjälm hade ett specialavtal där företagarna betalade för varje kalori han förbrände under de sex timmar han växlade från lättare cykling till riktigt tung uppförskörning.

Emellanåt hejade han också på de övriga som hade en bildskärm framför sig som visade en mountainbiketävling från Sydafrika.

Och över allt låg en ljudmatta med taktfast musik från 1960-talet och framåt.