Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spökutdrivare anlitades till kommunalt boende

Personalen på ett särskilt boende i Bräcke kommun anlitade ett medium för att driva ut osaliga andar från en funktionshindrad kvinnas hem.

Nu har ärendet anmälts enligt Lex Sarah till kommunens socialnämnd. Men Bräcke kommun har vridit åt sekretessen hårt runt ärendet och vägrar lämna ut anmälan.

– Vi har påbörjat en skyndsam utredning. Vi ska ta reda på vad som hänt, säger Lars Liljedahl, som numera även är chef över vård- och omsorgsenheten.

• Har du känt till att det förekommit?

– Jag fick reda på det i söndags kväll och då startades en utredning direkt, säger han.

• Är det sanktionerat av kommunen?

– Absolut inte, säger Lars Liljedahl.

För någon vecka sedan var mediet Alice Larsson från Östersund hemma hos en funktionshindrad kvinna i Bräcke kommun. Alice Larsson är utbildad hos det kända och omdebatterade mediet Terry Evans.

– Det var två av fyra som arbetade där som kände av att det fanns osaliga andar där, berättar hon.

• Hittade du något?

– Det fanns gamla energier i lägenheten, säger hon.

• Lyckades du få bort de osaliga andarna?

– Jag vet inte. jag har inte hört något efteråt, säger hon.

Alice Larsson är noga med att poängtera att kvinnan som bodde där inte var hemma är hon utförde sin seans.

– Hon var inte hemma, säger hon.

Hon säger också att hon inte tog något betalt för att driva bort spöken från den bostaden. Bräcke kommun slapp stå för notan för det.

– Nej, jag kan inte ta betalt eftersom jag inte har något företag. Jag håller på att starta ett företag och då kan jag ta betalt, säger Alice Larsson.