Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyla gav seger för Abdulbasir Yakobi i Örebro: "Då boxade han ut motståndaren fullständigt"

Två boxare från BK Ängeln gick i helgen matcher under en klubbtävling i Örebro. Junioren Abdulbasir Yakobi vann sin match samtidigt som debutanten Andreas Söderberg fick en hedersam förlust mot en högt rankad hemmaboxare.

Annons

Yakobi gick sin match i 69-kilosklassen mot arrangörsföreningen Örebro BK:s Samir Rajabi och hamnade till en början i motståndarens mer vevande stil.

– Det var ingen skönboxning till en början, men jag lyckades lugna ner honom till sista ronden och då boxade han ut motståndaren fullständigt, säger tränaren Lars-Göran "Galento" Linde.

Abdulbasir Yakobi vann sin match i 69-kilosklassen mot hemmaboxaren Samir Rajabi.

Linde menar att Yakobi har mycket boxning i sig men att han fortfarande lär sig mycket för varje match.

– När det blir veva så hamnar han gärna i det, men det handlar om orutin och inget annat. Killen han mötte nu har gjort tio matcher och Abdulbasir har bara gjort sex, så det gör skillnad.

Andreas Söderberg, till höger, gjorde sin debut mot hemmaboxaren Aly Al-Kayal i Örebro i helgen.

För Andreas Söderberg blev det en jämn debut mot hemmaboxaren Aly Al-Kayal.

– Vi fick välja om ronderna skulle vara två eller tre minuter, så vi valde två eftersom det var Andreas första match men det visade sig att det var vi som förlorade på det. Den andra killen var helt dyngslut, men tyvärr fick inte Andreas till det riktigt. Det var en vevare han mötte, så då gäller det att vara kall, säger Linde och fortsätter:

– Första ronden var jämn, men det var en sluggerfest. I andra boxade han jättebra och då tänkte vi att han skulle ta det, men då föll han bort lite och förlorade. Men killen han mötte var rankad sexa i Sverige också och det visste vi inte på förhand, så det var bra.

Mer läsning

Annons