Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: BK Älgens Anna Hedlund blev bästa tävlingsboxare under BK Ängeln Open

I helgen gick BK Ängeln Open i Östersund ett lyckat arrangemang och framgångar för länsboxarna.

Annons

Höstens största boxningstävling i Östersund, sett till deltagarantal och nivå på utövarna, BK Ängeln Open, som avgjordes i Östersund under lördagen (29/10), blev en lyckad tillställning. Arrangörsklubben BK Ängeln vill särskilt framhålla det goda samarbetet och stödet man fått från främst BK Älgen, Östersund och Morgongåva BK i genomförandet av tävlingarna.

Bästa damoboxare, Anna Hedlund, BK Älgen tillsammans med bästa Östersundsboxare Abdulbasir Yakobi, BK Ängeln och bästa herrboxare Noor Yacko, BK Köping.

Tio tävlingsmatcher (A-, B- och C-kategorin) stod på programmet och dessförinnan tio diplommatcher. Deltagarna kom från ett tiotal klubbar, från Köping och norrut i Sverige och från Norge.

Det bjöds många intressanta och välboxade matcher. Huvudattraktionen och en minnesvärd upplevelse för publiken var den avslutande, rafflande kampen i 75 kilo mellan landslagsmeriterade svenske Noor Yacko, BK Köping och unge norske stjärnan Dennis Hofstad, B-30 i Trondheim. En jämn och öppen historia där norrmannen hade en mattningsperiod i andra ronden men kom tillbaka starkt i tredje och avslutande. Men det är amatörboxning och tiden hann inte ha sin gång fullt ut. Noor Yacko fick alla ronder av domarna och tilldömdes segern med 3-0.

Även i diplommatcherna bjöds på vacker och stilren boxning där flera ungdomar boxade till sig höga poäng. Sunniva Hofstad, B-30, är i en klass för sig i hela mittregionen och matchas mot jämnåriga killar för att få lämpligt motstånd.

Sunniva utnämndes också till Bästa diplomboxare, dam. Det blev norsk mottagare även av priset som Bästa Diplomboxare, herr, som tilldelades Ole Andreas Bromseth, Ulf-an.

Elise Lea Kolstad, B-30 och Anna Hedlund, BK Älgen. Kampen slutade med seger 3-0 för Anna Hedlund.

Priset som bästa tävlingsboxare, dam, gick till Anna Hedlund, BK Älgen och bästa tävlingsboxare, herr, till Noor Yacko, BK Köping.

Abdulbasir Yakobi, BK Ängeln, utsågs till tävlingarnas bästa Östersundsboxare.

Mer läsning

Annons