Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust i JSM-finalen för Östersund/Woolpower – missar JVM

Östersund/Woolpower nådde final i JSM – men väl där blev storfavoriten Sundbyberg/Panthera för svårt. Stockholmslaget vann med 10–3 och får därmed representera Sverige vid JVM i Sydkorea.

Annons

Emma Sjödin, Sofie Bergman och Sandra Ljungberg (Tova Sundberg är utanför bilden) lyckades inte nå sitt mål: Det slutade med silver i JSM-finalen i Karlstad.

Östersundslaget – med meriterade coachen Rikard Hallström i spetsen – gjorde verkligen sitt yttersta för att vinna guldet och gå i land med årets stora mål: att kvala in till JVM i Sydkorea i februari.

Till slut var dock Sundyberg för bra. De två senaste årens JVM-lag hade en högre växel. De spelade säkrare och med klart färre misstag.

Siffrorna i finalen blev 10–3, sedan Stockholmslaget tagit en fyra i fjärde omgång och därmed gått upp till i princip ointagliga 7–1.

Östersund och Sundbyberg möttes även i gruppspelet och då blev siffrorna 6–2 till Stockholmslaget. Det var alltså inget snack om vilket lag som höll den högsta nivån i helgen.

Östersund tog sig till final, trots att man föll mot Fyris/Thunman med 6–7 i skilje i lördags. Räddningen blev en påföljande seger mot Danderyd, samtidigt som Härnösand gav Östersund en hjälp genom att vinna mot Fyris/T hunman med 5–4.

Det betydde särspel mellan Woolpower och Fyris på söndagmorgonen, en match som Woolpower vann med 5–2.

Det blev till slut ändå ett JSM-guld till länet, i herrklassen. Göteborg/Nygren vann och en av lagmedlemmarna är från Härjedalen; Svegskillen Emil Hermansson. Han får därmed representera Sverige vid JVM i Sydkorea.

Det andra länslaget vid JSM var Östersund/Matsson i herrklassen. De vann två och förlorade fyra matcher. Positivt i alla fall att man lyckades vända en trist förlusttrend i början och avslutade med två segrar, 7–4 mot Helsingborg och 8–4 mot Härnösand.

Mer läsning

Annons