Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Bodin först i världen med double backflip på snöskoter

Världens första backflip på snöskoter. Det kan X-Gamesstjärnan från Malung, Daniel Bodin checka av på listan att göra innan man dör. Två tidigare försök av Levi Lavallee och Justin Hoyer har misslyckats.

Annons

Daniel Bodin från Malung skriver historia, igen. Nu med det galna tricket double backflip. Med det är Daniel Bodin först i världen att göra en dubbel bakåtvolt på snöskoter. Två åkare tidigare har försökt, men misslyckats. Levi Lavallee försökte första gången under X-Games 2009, men klarade inte av landningen. Justin Hoyer gjorde ett nytt försök på monstertricket 2011, men kraschade.

– Jag gjorde det! Jag kan inte fatta att jag gjorde det! Vilken Känsla! Så säger Daniel Bodin på Redbulls hemsida. Ingen i hela världen kan förstå känslan. Jag har närt drömmen om att sätta det här tricket i mer än två år.

Daniel Bodin sätter världens första double backflip på snöskoter.

– Jag har fokuserat så hårt på den dubbla bakåtvolten de senaste månaderna. Allt annat har fått stå åt sidan, och nu kan jag se fram mot X-Games och ha en chans att köra Freestyleklassen och Best tricktävlingarna med ett lugn i kroppen, säger Daniel Bodin på Redbulls hemsida. Jag hoppas att jag fortfarande kan överraska.

Bodin säger på Redbulls hemsida att han inte kommer att ta med det tricket till helgens X-Gamestävling i Aspen, Colorado.

Här kan du se filmen med det galna tricket.

Tidigare blev Daniel Bodin omskriven för att ha kört skoter runt slotten i Stockholm efter ett snöoväder. En färd som Daniel även blev polisanmäld för.

Se filmen från slottet.

Daniel Bodin blev senare känd över hela världen med ett enormt rekordhopp i Örnsköldsvik när han på skoter gjorde ett rekordhopp i 90-metersbacken.

Se det helgalna hoppet i 90-metersbacken här.

Daniel Bodin jublar efter att ha klarat av världens första dubbla bakåtvålt på snöskoter.

Vänner rusar fram och grattar Daniel Bodin efter det galna tricket.

Mer läsning