Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De toppade granndistriktens listor över Årets idrottare

Skidåkaren Johan Olsson tog tredje raka som Årets idrottare i Jämtland/Härjedalen. Även ettan i Dalarna har en trippel – orienteraren toppade där knappt före en längdåkare. I Gästrikland var en alpin åkare etta och i Medelpad en fotbollspelare. Se här vilka som blev granndistriktens toppar.

Annons

När vi går in mot slutet av ett år så utses det traditionsenligt årets bästa i olika kategorier. Inom idrotten finns det massor av topplistor. Här har vi samlat artiklar och tv-inslag som visar vilka som rankats som bäst under 2015 i några av våra närmaste distrikt.

Observera att kriterierna för listorna är lite olika. För att komma med på J/H:s lista krävs att man representerar en klubb i länet, i andra distrikt finns även idrottare som ursprungligen kommer från eller numera bor i distriktet med. Det gör att J/H-toppen Johan Olsson, som tävlar för Åsarna men numera bor i Sundsvall, även finns med på topp 15 i Medelpad.

Läs eller se vilka som blev Årets idrottare i granndistrikten:

Orienterare tog tredje raka i Dalarna – knappt före skidåkaren Stina Nilsson

Hennes genombrott kom i Åre, men också tunga skadan – alpin skidåkare etta tillsammans med hockeyspelare på 100-bästalista i Gästrikland

Stisse Åbergs krönika om givna ettorna på den rekordbreda Gästrikelistan

Fotbollsspelare nummer 1 bland massor av mästare i Medelpad

Läs mer om Medelpads etta 2015

Mer läsning

Annons