Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömlottning för Sverige i U21-EM nästa år

Polen, Slovakien och England.
Det är Sveriges gruppmotståndare under sommarens U21-EM i fotboll i Polen.
– Jag känner mig hyfsat nöjd med det här, säger förbundskapten Håkan Ericson.

Annons

Regerande mästare i och med segern i Tjeckien 2015. Obesegrat genom kvalspelet, vilket resulterade i gruppseger framför Spanien.

U21-landslagets resultat har varit imponerande.

Det renderade dock inte i någon effekt på seedningen inför grupplottningen till U21-EM i Polen den 16–30 juni. Tillsammans med fem andra landslag – Italien, Tjeckien, Serbien, Slovakien och Makedonien – hamnade förbundskapten Håkan Ericsons gäng i den oseedade skålen.

Men vad gjorde det... Lottningen i Kraków blev ändå en drömlottning: Polen, Slovakien och England.

– Det är fantastiskt roligt att möta ett värdland. England är alltid speciellt för Sverige att möta. Slovakien kan vi inte så mycket om än så länge, men det är imponerande att ha slagit ut båda Holland och Turkiet, och de gjorde väldigt mycket mål, säger Ericson till Svenska fotbollförbundet.

– Det är säkert ett slagkraftigt lag. Men det är vi också, vi har inte förlorat än med det här laget och vi går in med stort självförtroende efter EM-guldet och framför allt efter att vi var obesegrade i kvalet.

Sveriges EM-premiär spelas mot England den 16 juni i Kielce. Sedan väntar Polen, 19 juni i Lublin, och Slovakien, 22 juni i Lublin.

Gruppspelet avgörs den 16–24 juni, där ettorna och bästa tvåan går vidare. Semifinaler spelas den 27 juni och finalen den 30 juni.

– Det är tuffa grupper överhuvudtaget när man i princip måste vinna gruppen, men det är klart om man kollar på de andra grupperna så finns det i alla fall någon som kändes ännu mer tuff, säger Ericson som i sommar hoppas på ett liknande stöd som Sverige fick i Tjeckien.

– Ja, det var en av framgångsfaktorerna förra EM. Det var den gula väggen som bara växte. Kan vi få ett liknande stöd eller ännu mer så kan det öka våra chanser.

Fakta: EM-slutspelets grupper

Grupp A: Polen, Slovakien, Sverige, England.

Grupp B: Portugal, Serbien, Spanien, Makedonien.

Grupp C: Tyskland, Tjeckien, Danmark, Italien.

Gruppspelet avgörs den 16–24 juni. Semifinaler den 27 juni. Final den 30 juni. Gruppettorna och bästa tvåan går vidare.

Mer läsning

Annons