Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kindbergs kaxiga SM-guldhälsning till MFF mitt i EL-resan: "Ska vara en av utmanarna"

Östersunds FK kliver in Europa League-gruppspelet med match mot Zorja Luhansk under torsdagskvällen – då passar ordföranden Daniel Kindeberg på att skicka en kaxig SM-guldhälsning till Malmö FF.
– Vi ska absolut vara en av utmanarna, säger Kindberg till Fotbollskanalen.

Annons

Att Daniel Kindberg och hans Östersunds FK har en hög ambition om att ta sig vidare från Europa League-gruppspelet är ingen hemlighet.

Samtidigt ligger klubben på en sjätteplats i den allsvenska tabellen, tolv poäng efter ledande Malmö och med tre poäng upp till Häcken som har den sista Europa-platsen till nästa säsong. Med åtta omgångar kvar menar Kindberg att de inte sneglar så mycket på nästa säsongs Europa-plats – utan snarare på guldet.

– Nja, sådana ambitioner tittar vi inte på. Vi tittar mer på att ge Malmö en match (om SM-guldet), säger Kindberg till Fotbollskanalen.

När Fotbollskanalen frågar om han själv tycker att det är rimligt med ett SM-guld redan i år svarar Kindberg så här:

– Ja, om Hammarby tar Malmö nu i helgen så ska MFF åka upp och möta oss på onsdag, och då tror jag det fantastiska Malmö-laget kan börja få funderingar. Det tror jag faktiskt. Det gäller att Jakob (Michelsen, Hammarbys tränare) lägger upp någon begåvad taktik så att Hammarby får med sig en trea mot Malmö. Då tror jag inte det är så jättebehagligt att åka upp till oss. Då kan det bli liv i det här. Vi ska absolut vara en av utmanarna och vi ska göra allt för att få liv i det här, säger Kindberg.

För Plus-kunder: ÖFK möter Zorja – ett lag hårt drabbat av politisk konflikt i Ukraina

Läs också: Så stort var monsterbudet på Saman Ghoddos: "Och det är exklusive tilläggsklausuler ..."

För Plus-Kunder: Risk för publikfiasko i ÖFK:s Europadebut: "Det är inte vår hemmaplan"

Mer läsning

Annons