Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagerbäck svarar på Widgrens Norgeflört – öppnar upp för landslaget: "Ser bra ut"

Annons
Lars Lagerbäck talar varmt om Östersunds Dennis Widgren.Foto: TT.

Dennis Widgren är halvnorsk och tidigare i veckan flörtade han med det norska landslaget. Nu svarar Lagerbäck – och öppnar upp dörren för ÖFK-backen.– Första intrycket är att han ser bra ut, säger han till Nettavisen.

Det var i en intervju med norska Nettavisen i måndags som han berättade att han skulle vara intresserad om frågan skulle komma.

- Jag skulle bli väldigt smickrad om Norge är intresserat. Jag kan också tänka mig och spela för Norge om det skulle bli aktuellt, sa Widgren till Nettavisen då.

Eftersom Widgren, vars pappa är från Norge, endast representerat det svenska landslaget på ungdomsnivå och ännu inte spelat för A-landslaget, kan han fortfarande välja grannlandet.

Nu har Lars Lagerbäck gett sin syn på saken – och öppnar upp dörren för ÖFK:s vänsterback.

- Jag har inte sett honom tillräckligt. Första intrycket är att han ser bra ut, men jag har inte gjort någon mer utförlig granskning av honom, säger Lagerbäck till Nettavisen.

Den norske förbundskaptenen medger att han skulle behöva se mer innan det kan bli aktuellt med en uttagning.

- Utifrån det jag sett är han en bra allsvensk spelare. Om han håller landslagsklass återstår att se. Vi ska titta mer på honom och höra vad han har att säga och se om det är konkret från hans sida och inte bara snack via media.

Men Östersunds resa har inte gått obemärkt förbi och att Widgren presterat även på den internationella scenen tycks ligga honom i fatet.

- För knappt två veckor sedan visste jag knappt vem det var, men nu har jag fått se några matcher han spelat. Jag såg honom bland annat han och Martin Linnes mot Galatasaray i Europa League och har även sett en match i allsvenskan, säger han till Nettavisen.

Mer läsning

Annons